28 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιοι Είμαστε


Η αναρχική εφημερίδα ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ενσαρκώνει τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας για αντι-πληροφόρηση, ελεύθερη έκφραση και διάχυση του αναρχικού λόγου στις γειτονιές μας.


Η πολιτική ομάδα που απαρτίζει και την συντακτική, ήρθε κοντά με τις ιδέες της αυτό-οργάνωσης και της συνδιαμόρφωσης , μετατρέποντας την ατομική σκέψη και δημιουργικότητα σε συλλογικό αγώνα. Σε αυτήν συμμετέχουν και άτομα που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί αλλά βρίσκουν τους εαυτούς τους σύμφωνους με τις αναρχικές δομές και τον αντίστοιχο τρόπο λειτουργίας τους.
Από τον Οκτώβριο του 2015 ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ διανέμεται δωρεάν “τρυπώνοντας” σε πόρτες πολυκατοικιών, “χέρι με χέρι” –κυρίως στις περιοχές του Βύρωνα, Παγκρατίου, Καισαριανής- αλλά και με σταθερή παρουσία σε κινηματικούς χώρους στις ευρύτερες περιοχές.
Στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι η πολιτική προσέγγιση, κριτική και παρουσίαση όχι μόνο αμιγώς πολιτικών θεματικών αλλά και διάφορων κοινωνικών ζητημάτων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Επιζητάμε με τα μέσα που διαθέτουμε την αφύπνιση της μικροαστικής καθησυχασμένης συνείδησης μέσα στην υπνωτική κανονικότητα που όλοι βιώνουμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. 

Τα απαιτούμενα έσοδα για την πραγμάτωση αυτού του εγχειρήματος προέρχονται από εκδηλώσεις, bar οικονομικής ενίσχυσης αλλά και την υποστήριξη της ίδιας της ομάδας. Επίσης για την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με την συντακτική ομάδα, ενώ υπάρχει μόνιμα κουτί ελευθερης συνεισφοράς στην Κατάληψη Ανάληψης.

Και γιατί ελέφαντας;

Για την μνήμη που μας κυνηγά και δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε όλους αυτούς τους αιώνες, γεμάτους από επαναστάσεις, εξεγέρσεις και το αίμα αυτών που κατάφεραν να γυρίσουν τα πολυπόθητα γρανάζια. Για το αόρατο βάρος όλων εκείνων των φορών που η ιστορία μας έπαιξε άσχημο παιχνίδι σε μία σχέση που αιωνίως διακυβεύεται, που θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της , αυτή των καταπιεστών και καταπιεζόμενων...

Επικοινωνία:

elefantas2015@gmail.com